Äskeberga
Kulturförening


Om

 

Adress:
Äskeberga Kulturförening
c/o: Susanne Bygdö
Äskeberga 1579
282 76 Hästveda
Mailadress: akf_styrelse@outlook.com
Facebook: klicka HÄR
Hemsida: www.askebergafestivalen.se


Organisations-nr: 802500-0988
Bank: Sparbanken Göinge
Bank konto: 8403-8 33 408 538-8
Bank Giro: 285-3299
Swish nr: 123 034 52 98.

Vill du bli medlem i Äskeberga Kulturförening? Läs då mer HÄR

Stadgar och Styrelse hittar du HÄR

ARTISTBOKNING

Angående bokning av artister till våra evenemang, ta då kontakt med våra Artistvärdar:

Jim Karlsson
Jim_Karlsson85@hotmail.com
Isabel Karlsdotter
i.jst@hotmail.com
Kontaktperson "allt möjligt":
Håkan Bygdö

Mobilnummer:
0 7 6 3 3 5 5 9 4 7

Email:
hakan.bygdo@hotmail.com
Lite Historik:

Det började med Äskebergafestivalen...
Festivalen började som en ide av Susanne vintern 2013-2014. Första Äskebergafestivalen hölls Lördagen den 23 Augusti 2014, sen har det rullat på år efter år. Februari 2016 skapades den idella föreningen: Äskeberga Kulturförening. Tanken med festivalen som vi har hållit fast vid sen dag 1 är att vi vill bjuda Hästvedabor med omnejd på rikigt bra Live-upplevelse. Dessutom vill vi ge band som spelar på fritiden en scen att stå på med bra ljudanläggning och härlig publik, plus att vi försöker toppa festivalen med yrkesmusiker. En sak som vi upptäckte redan på första festivalen, var att de yngre artisterna har riktigt visat framfötterna. Därför har vi sett till så att de kan uppträda tidiga delen av festivaldagen, då fri entré gäller på sk. “Open-Stage”. Inte desto mindre har en och annan namnkunnig artist besökt oss och vad vi förstår har alla gillat vårt koncept. Hitintills har det blivit sex lyckade festivaler, och vi planerar nu för en sjätte festival 2021 (2020 blev inget pga Covid-19)

Sen kom spelningar på Lokmästaren...
Hösten 2016 började vi även samarbeta med den lokala pub och restaurangen i Hästveda ”Lokmästaren” med spelningar hos honom, där vi bistår med att: Föreslå artister, Informera om om spelningen, och göra reklam om evenemanget,plus bistå puben med det praktiska runt evenemanget. Det har varit så lyckat att vi nu har passerat 16 spelningar! Tyvärr fick Lokmästaren lägga ner verksamheten inför sommaren 2020 pga Covid-19. Om det blir någon fortsättning på dessa spelingar återstår att se.
Inför festivalen 2017 så införskaffades en enkel videokamera för att se ifall det var möjligt att föreviga evenemangen med rörlig bild och ljud. Och det slog väl ut, så på våren 2018 införskaffades bättre utrustning för att förfina kvalitén. Så nu försöker vi filma så ofta det går på Festivalen, Lokmästaren och även andras evenemang

Detta och en massa andra evenemang är Äskeberga Kulturförening!!
Läs mer på vår hemsida underEvenemang och Arkivet, så ser du en mer detaljerad information om oss, Artister som har besökt oss, våra Evenemang, och Historien om oss (första "dagboken")

Sist men inte minst vill vi passa på och tacka alla som på något sätt har haft med oss att gör:
Artister, Ljud/Ljus-ingenjörer, Sponsorer, Besökare, och framförallt våra härliga Volontärer som år efter år bistår oss med material och/eller arbetskraft...