Läs Recension längst ned på denna sida, eller klicka HÄR

Support: The Jackdaws,
se längre ned på denna sida, eller klicka HÄR

Southern Festival Train
Bjuder på en akustisk musikupplevelse

Bandmedlemmar:

Jonas Griph - Sång
Mattias "Hippas" Olofsson - Gitarr
Patric "Peppe" Grammann - Gitarr
Fredrik "Fritte" Olsson - Cajun
Läs/Lyssna/Se mer om bandet här:

Facebook: Klicka HÄR

YouTube: Klicka HÄR
Release!! Release!! Release!!
Southern Festival Train har haft skivsläpp idag (Fredagen den 9 November 2018). Lyssna på Spotify, klicka HÄR
Såhär beskriver de sig själva:
Southern Festival Train startar sin resa från Allman Brothers tågstation och hinner med att besöka andra stop med namn som The Band, The Black Crows, Gov´t Mule för att avsluta sin resa i Lynyrd Skynyrd land. SFT är inte nyskapande men självsvängande och kommer på sin resa hylla sina hjältar även med egenskrivet material. Tåget har personal ombord från band som Slowburn, Soulspine, Rasta Cowboys, The Jaywalkers, Bad Combination, The Order of Israfel samt The Crooks.
“All aboard!!!!”


Support: The Jackdaws
Bandmedlemar:
Roland Westberg - Gitarr och sång
Sasha Lukic - Trummor och entusiasm
Kenneth Karlsson
- Bas och bakgrundssång
Läs mer om bandet här:

Facebook: Klicka HÄR
Spelar rock med rötter i 70-tal och Punk!!

Så här börjar det:
Historien bakom The Jackdaws började redan i slutet av 70-talet då Rolle är med och startar bandet Rockslide i Vinslöv. Redan då hängde en elgitarr över axeln och influenserna var Sweet, Mud och Slade. Ungefär samtidigt fast 1200km norrut bildades ett punkband i Umeå med Kenneth bakom trummorna. Det bandet skulle så småningom utmynna i de legendariska Alf Abbot med influenser från bl a Ebba Grön, Sex Pistols och The Ramones. Några år senare då 70-tal blivit 80-tal bildades Korjeni 1700 km söderut i den då jugoslaviska staden Mostar(nu i Bosnien-Hercegovina) med den entusiastiske trumslagaren Sasha i rytmsektionen. Bandet präglades av Jimi Hendrix och musikscenen från tidigt 70-tal.

Genom åren kom medlemmarna i The Jackdaws att spela många olika instrument i många olika konstellationer och musikstilar. Så småningom på grund av krig och kärlek hamnade trion ovetandes om varandra i Hässleholm de första åren av 90-talet. Både Rolle och Kenneth spelade och komponerade så smått fast på varsitt håll medan Sasha lade trumstockarna i malpåse. När det nya milenniet gått över i 2010-tal och de yngsta barnen kommit i gymnasieåldern började det pysa och bubbla av kreativitet på Östervärn och i Stoby.

I januari 2017 lade Kenneth ut en idé på Facebook och Rolle var inte sen att nappa! De kände till varandra genom barnen som då spelade i Ungdomsorkestern men det var först nu de lärde känna varandras musicerande. Ljuv musik uppstod som man brukar säga och i kölvattnet bildades duon Karlsson&Westberg. Låtar i olika genrer skrevs i parti och minut i Ekebacksvägens källarstudio.

Efter ett år kände duon att det var dags att lämna de djupa källarvalven och möta publiken, men hur? Så småningom kom de fram till att det enklaste var att hitta en trummis, men var? Svaret fanns i Rolles grannes trädgård i form av dennes kompis Sasha! I mars 2018 flyttade trion tack vare Studiefrämjandet in i en replokal och nu började det hända saker. Eftersom Sasha inte spelat trummor sedan han lämnade Mostar var det inte konstigt att han var lite ringrostig. Hans entusiasm och envishet gjorde dock snabbt susen.

Ur den musikaliska smältdegel där medlemmarnas vitt skilda musikaliska bakgrunder och preferenser blandades uppstod The Jackdaws. Lite drygt ett halvår senare var det urpremiär på Open Stage på Kulturkvarteret i Kristianstad. Det gav mersmak och trion är nu mer taggade än någonsin!

Recension:
Ännu en spelning laggd till handlingarna, två band med gamla rävar som nog hade lite rampfeber inför kvällens akter. Så kändes iallafall innan spelningen och så blev det så himla bra!
Tackar än en gång till både The Jackdaws och Southern Festival Train för era peformance!
Vill även passa på att tacka Rickard (Lokmästaren) och hans crew som låter detta hända på hans fina restaurang (gamla stationshuset i Hästveda)! Om ni får tillfälle att titta er runt denna lokal, så ska ni se att det finns många fina minnen från svunna tider: Bilder på många (alla?) stationsmästare, verktyg som var "hightech" för ca 100 år sen, och sist men inte minst en personvåg med minst 60 år på nacken! Och sist men inte minst: Alla besökare som kom denna kväll, tror att det blev rekord denna gång Det måste ha värmt artisterna att stå framför en så hängiven och härlig publik!! Så då var Äskebergas Kulturförening nionde spelning på Lokmästaren till ända. Nästa spelning blir den tioende.. Helt galet....

Vill ni se giget?
Vi spelade in giget och det resulterade i en spelista med 7 låtar med The Jackdaws, klicka HÄR
Och två filmer (före och efter paus) på Southern Festival Train, Part 1, klicka HÄR,  Part 2 klicka HÄR


Spellistor

Spellistorna finns i YouTubeklippen, men kanske lite mer överskådligare att samla dem här:
# The Jackdaws Southern Festival Train del 1 Southern Festival Train del 2
1 My Love Is Strong Three Steps (Lynyrd Skynyrd) Got The Blues Everyday (SFT)
2 I Won't Cry For U Six Ways To Sunday (Blackb Smoke) Even Bob Dylans´Getting Old (SFT)
3 Fight For Your Life! Tuesdays Gone (Lynyrd Skynyrd) Bigger Change (SFT)
4 Bessie Southern Festival Train (SFT) Whiskey And Wine (SFT)
5 Come On! Shoveling Dirt (SFT) Buy Me Another Round (SFT)
6 Why Don't You? One Horse Town (Blackberry Smoke) Sunrise in Texas (Blackb Smoke, Sv text SFT)
7 With A Few Dollars In My Pocket The Owl (SFT) Soulshine (The Allman Br. Band)
8   Uncle Lloyd (The Steel Woods) I Can Call You Baby (SFT)
9   By Your Side (The Black Crowes) On And On (SFT)
10     Fortunate Son (John Fogerty)
(SFT) = Southern Festival Train

Äskeberga Kulturförening:
Till våra övriga evenemang, Klicka HÄR

Till ÄKF, klicka HÄR

pdf av annons, klicka HÄR