Äskeberga
Kulturförening


Våra
Evenemang


Äskebergafestivalen

Är en musikfestival som drivs helt ideellt av Äskeberga Kulturförening.

Varför denna festival i Hästveda?
-Ett av målen med festivalen är att låta Hästvedabor med omnejd få möjlighet att lyssna/uppleva live-musik som sällan når våra nejder.
-Ett annat mål med festivalen är att låta unga artister få möjlighet att stå på scen. Detta görs i ett speciellt evenemang på festivalen som vi kallar för ÄSCH
(Äskeberga Song Contest Hästveda), läs mer om ÄSCH HÄR

När hålls festivalen?
Fjärde Lördagen i Augusti. 2018 blir det den 25 Augusti
Normalt öppnas festivalen kl 12.00 och håller på till 24.00
ÄSCH pågår mellan 13.00 och 16.00
Övriga artister framträder mellan 17.00 och 24.00 med en halvtimmes soundcheck mellan gigen, varje gig varar normalt en timme.

Vilka typ av musik och artister?
Vi är öppna för all form av musik. Det brukar bli 3-4 "hobbyartister" och 1-2 mer erfarna artister. Vi söker ständigt efter nya artister för kommande evenemang, fast även artister från tidigare festivaler är välkomna, allt för att vi ska få en bra line-up på festivalen. Hör av er till någon av våra artistvärdar Jim och Isabel om du har förslag på artister/band som skulle passa oss. Du hittar Jim och Isabel under "OM" klicka HÄR

Mer information om Äskebergafestivalen hittar du under kommande festivalsida (inte helt klar), klicka HÄR, eller under senaste festivalen sida, klicka HÄR.
Du kan även hitta all information om alla evenemang under "Arkivet", klicka HÄR