Äskebergafestivalen 2023

Allmänt

Innehåll:
Välkomna
Syftet
ÄSCH, Open Stage
Artisterna
Mat och Dryck
Håll Skåne Rent
Vett & Etikett
Förbetala
Garanti
Foto & Film
Övernattning

Välkomna
Först av allt vill vi önska alla välkomna, både ni som funderar på att komma och ni som redan har bestämt Er för att komma till årets Äskebergafestival. Har ni inte bestämt er än, hoppas vi att ni gör det nu. För vad vi har förstått så har alla tidigare festivaler (2014-2022, upphåll 2020 och 2021 för pandemi) blivit riktiga fullträffar. Vi får ständigt "Tummen Upp" både från besökare och artister

Tillbaka

Förbetala
Förbetala gärna entréavgifter och säkra din plats till festivalen, vi har en gräns på max 350 besökare, läs mer om förbetala HÄR.

Tillbaka


Garanti
De som förbetalar kommer ha en garanti på insatt belopp, skulle festivalen mot förmodan inte bli av, kommer det förbetalda beloppet att återbetalas.

Tillbaka


Syftet
Vi är en liten ideell förening plus vänner som jobbar på våran fritid med festivalen mer eller mindre hela året: Bokning av artister, jobbar med budget, fixar med sponsorer, trycksaker, mat, och allt annat bestyr med en förening och festival, förutom det praktiska med allt jobb med festivalplatsen som ska ställas i ordning när det närmar sig festivaldax och sen återställas när kalaset är över. Vad har vi ut av detta? Jo om du/ni kommer till festivalen blir det våran belöning, då blir "slitet" ett nöje istället!!

Vårt syfte är att publiken för en rimlig peng ska få en minnesvärd eftermiddag / kväll, där man bjuds på musik som sällan når vår lilla by, dessutom vill vi om möjligt stötta band i Hästveda med omnejd på något sätt. Plus att vi vill bistå ungas intresse inom musik, med att låta dem få en unik möjlighet att stå på scen tillsammans med:
- Riktigt festival-ljud med tillhörande ljud-tekniker
- Träffa erfarna artister
- Kräsen publik
Detta sker under den tidigare delan av festivalen i det vi kalla ÄSCH (Äskeberga Song Concept Hästveda), Open Stage för ungdomar Läs mer om ÄSCH HÄR

Tillbaka


Artisterna
Under den senare delen av festivalen (mellan 17.00 och 24.00) försöker vi ha en lagom mix av hobby-band plus någon/några mer erfarna band för att "krydda till" festivalen lite. Tror att vi har lyckats ganska bra med att locka hit artister som inte bara kända inom rikets gränser och det känns riktigt bra att dessa artister stöttar oss till 100%!! Läs mer om årets artister, klicka HÄR

Tillbaka


Mat och Dryck
Picnic festival! Ta gärna med egen stol eller filt att sita på.
Vi står för grillarna med grillkol, så ta med er egen mat och dryck så att ni står er hela festval-dagen/kvällen. Grillarna tänds normalt i pausen mellan det tidgare och det senare programmet, dvs mellan 16.00 och 17.00, det bra att grilla senare om man vill. Om ni tycker det är bökigt att ta med egen mat o dryck kommer vi även i år ha en viss försäljning:

Meny:
- Äskeberga köttgryta
- Äskeberga linsgryta (vegansk)
- Nacho tallrik
- Kok-korv med tillbehör

Dryck till försäljning: Läsk, vatten och lätt-öl

Vi bjuder (nästan) på Kaffet!
Som vanligt köper vi in ett gäng Zoegas Skånerost och brygger så länge det finns kaffe kvar. Även te finns för de som önskar det. Första koppen kostar 10 kr, kom tillbaka med koppen så fyller vi på den gratis. Lämna koppen kvar, så återanvänds den till nästa evenemang

Tillbaka

Håll Skåne Rent
Glasflaskor
Vill vi att ni undviker att ta med er
Om oturen är framme och de går sönder, är de jobbigt att plocka upp alla bitarna
Både träffområde och åkrar för camping & parkering kan komma användas för våra fyrfotade vänner.
Därför är det PET och Burk som gäller

Sophantering
Följande sortering gäller:
Brännbart
Burk & Pet förpackningar

Sopor på Camping
Ta gärna med er dessa hem igen efter evenemanget

Tillbaka


Foto & Film
Vill du fotografera / filma på festivalen?
Som amatörer på detta område har vi inte hundrakoll vad som generellt gäller här. Vad vi förstår är det OK att ni fotograferar/filmar så länge ingen på festivalen motsätter sig detta. Om så sker kommer vi informera detta. Låt oss säga såhär: Så länge ni sköter fotograferandet / filmandet anständigt är det säkert OK för alla inblandade. Iallafall har ännu ingen klagat. Skicka gärna in bilder/filmer/länkar till oss, så kanske vi distribuerar dem på Facebook och/eller hemsida. Glöm inte att lägg in ditt namn i bilden så att det klart framgår vem som har tagit bilden.

Tillbaka

Övernattning
För de som vill stanna kvar i Äskeberga / Hästveda, så finns det flera alternativ att välja på:
- Hotell Vita Hästen i Hästveda
- Vandrarhemmet i Hästveda
- Campen i Äskeberga (gratis)
Läs mer om dessa alternativ härnedan:

Hotel Vita Hästen i Hästveda
Det finns ett litet, men riktigt bra hotell i Hästveda
Läs mer om hotellet HÄR

Vandrhemmet i Hästveda
Det finns ett mysigt vandrarhem i Hästveda
Läs mer om vandrarhemmet HÄR

Campen
En åker i närheten av festivaln kommer att röjas och klippas med gräsklippare.
Där kan de som så önskar ställa sina fordon, inklusive Husvagnar/Husbilar.
El för mindre förbrukning ska vi försöka fixa.
Givetvis är Parkering / Campen gratis i år med!!

Ett nytt utdass med miljötoa finns speciellt för campen, kanske något i underkant om det blir många besökare. Så använd den med omsorg. På festivalområdet finns det en "bajamaja-vagn" med två toaletter.

Tältare med eller utan MC:
Två varianter erbjuds:
Antingen i våran trädgård, eller på ovan nämnda camp

Sophantering på Campen:
Ni får gärna ta hem era sopor efter festivalen, då får vi en lite lättare uppgift att återställa områdena

Tillbaka


Vett och Etikett
Var och en ansvarar för sig och sitt i och omkring festivalen. Föräldrar ansvarar för sina barn.
Vi kommer ha vakter / personal som kommer att försöka bistå er.

Tillbaka