Äskeberga Kulturförening

Äskebergafestivalen 2021

Dagbok

Dagbok 2021 (Senaste inslaget överst)

2021-05-04 Tisdag
Planen var att komma med någon information om festivalen nu i början av Maj, men senaste information från Regeringen är att de kommer med mer information om sommaren Måndagen den 17 Maj, så inte förrän då vet vi om festivalen kommer att kunna hållas eller ej. Återkommer när vi vet mera.

2021-04-14 Onsdag
Och exakt fyra månader kvar till Äskebergafestivalen
Tiden flyr snabbt och snart är det sommar och kanske en efterlängtad Äskebergafestival Lördagen den 14 Augusti? Om ni undrar hur det går med festivalen, så undrar vi nog det minst lika mycket, men vi har ännu inte fått några regler från FHM/Regeringen som gör det möjligt för oss att hålla en festival. Inte desto mindre har vi förberett oss så långt det går.

Status just nu för festivalen:
Kontakter är tagna med sponsorer, ljud/ljus och tänkta artister. Vi trodde att vi skulle kunna ta beslut nu i April, men icke... Vad vi förstår kommer någon form av information i början av Maj och därför kommer vi avvakta till dess och se ifall dessa nya regler kommer att passar oss bättre än de som gäller nu. Därför planerar vi att komma med ett besked runt 11 Maj. Senare kan vi tyvärr inte vänta, kommer det inga förändringar som är tillräckligt positiva får vi återigen ställa in Äskebergafestivalen.

Förbetalning:
Om någon trots detta vill förbetala redan nu så går det bra, men vi kommer begränsa förbetalningen i dagsläget till max 200 betalande gäster, först till kvarn gäller. Om reglerna senare kommer tillåta fler, så kan vi öka till max 350 betalande gäster (vår normala maxgräns).

Entré avgift:
Icke medlemmar: 300 kr på plats på festivalen den 14/8, 250 kr ifall man förbetalar (från och med nu och fram till Måndagen den 9 Augusti) Medlemmar får 50 kr i rabatt på ovanstående priser

Du kan välja att betala på följande sätt:
 -Swish: 123 034 52 98
 -Bank-konto: 8403-8 33 408 538-8
 -Bank-Giro: 285-3299
Mottagare är: Äskeberga Kulturförening
Ange mobilnummer (behövs ej på Swish) och email adress så att vi kan skicka en kvittens på att betalning är gjord

Garanti:
Om du har betalt efter att vi har nått taket på antal förbetalningar eller om festivalen ställs in, då kommer entré-avgiften att betalas tillbaka.

Läs mer om förbetalning, entré-avgift & garanti HÄR

Nu håller vi tummarna att skiten försvinner!

2021-02-04 Torsdag
Det var en sak till som ej ska förglömmas:
Marie Svensson har lämnat oss...
Till slut somnade Mia in och har nu lämnat oss. Hon var en av våra stöttepelare som ställde upp i ur och skur. Hennes erfarenheter från skolmatkök har kommit oss till del, både vad det gäller administration och recept (festivalgrytan). För drygt fyra år sen fick hon sin diagnos (MSA) och hon har tynat bort mer och mer. Måndagen den 28/12 2020 så fick hon vila i frid...


2021-02-03 Onsdag
Och första inlägget för i år, förra året blev inget att skryta över även om det började i "raketfart" med spelning på Lokmästaren 15/2 2020 (Jan Gerfast), vilken blev riktigt bra. Sen började det konstra, nästa band som skulle spela på Lokmästaren fick problem med trummisen och vi fick sent byta till Karaoke-kväll med Hellan 14/3 2020 och det blev lyckat det med, men då hade Covid-19 skuggan redan börja lägga sig, och vi fick ställa in nästa Lokmästarspelning med Pontus Snibb, och sedemera även våra festival. Riktigt surt när våran Line-up i princip var klar, plus allt annat runt om börja komma på plats.

Nu blickar vi frammåt mot nästa festival och vi hoppas att den kommer att gå att genomföra Lördagen den 14 Augusti. Vi kommer ta ett beslut om vi kör eller ej i April, då vi hoppas att det har klarnat lite angående Corona läget, vi återkommer så fort vi vet mer.

Vi är redan 28 medlemmar i föreningen 2021!!
I Söndags hade vi årsmöte i Äskeberga Kulturförening, och det är med STOR glädje som vi noterar att det är så många medlemmar som vill stötta oss. Förr om åren var det i princip bara styrelsen som var medlemmar, förra årsmötet 2020 så bestämde vi oss för att försöka bli fler medlemmar. Detta gjordes i samband med våra evenemang. Nu är vi nästan lika många utan att vi har gjort några evenemang och inget i närstående tid!
Så om du som eventuellt har funderat på att bli medlem, så finns här några "morötter":
Du kommer då att stötta våran förening, ju fler vi blir, ju lättare är det att tala för våran sak.
Du kommer vara med på vårt medlemslotteri
Du kommer att få rabatt (50 kr) på Äskebergafestivalen

Så vill du stötta oss betalar du enklast med Swish: 123 034 52 98, kostar 100 kr. Läs mer om att bli medlem HÄR


Till 2020 års dagbok, klicka
HÄR