Äskebergafestivalen 2018

Dagbok

Dagbok 2018 (Senaste inslaget överst)

Till 2019 år dagbok, klicka HÄR

2018-12-23 Söndag
Dagen innan Julafton och det börjar bli dax att summera 2018, vilket år vi har haft!! Och detta utan att vi har förtagit oss. Kan bara tala för Suz och mig själv, men tror att det stämmer på de flesta i Äskeberga Kulturförening. Riktigt skoj har det varit med mycket musikupplevelser. Här är en summering vad vi har hittat på i år:

Lokmästaren (läs resúmé i länkarna för mer detaljerad information)

 -180310 Feiff Band, support: Voodoo Club

 -180417: Manuel Bellone

 -180526: Local Eedjits

-181117: Hold Your Horses

Äskebergafestivalen, Lördagen den 26 Augusti 2018:
Resumé i denna dagbok, klicka HÄR
Bilder, filmer och artikel från festivalen, klicka HÄR

Övriga evenemang i år:

Hästveda marknad (180711):
Vi bistod Lokmästaren med musik från våra evenemang, från kl 10.00 till 18.00

Lursjödagen (180811):
Vi bistod Martin Persson och hans fina evenemang Lursjödagen (Beachvolleybollturnering, rekordförsök och insamling till "Hemlösa i Hässleholm"), vi stod för musiken under volleybollturneringen (10.00 till 18.00) och samlade in pengar till HiH, då folk fick önska låtar som vi spelade för 20kr låten. Vi fick in runt finfina 1 500 kr som överlämnades till HiH!!

ViFi (Vi Filmar)
När vi inte har bättre för oss och om det passar alla involverade försöker vi filma andras evenemang, hitintills har det "bara" blivit några evenemang på Markan i Hässleholm, läs / se mer HÄR

Musikhjälpen (1801210-181216):
Ett nytt inslag för oss var Musikhjälpen, ett av våra band från från festivalen (VA ROCKS) skulle ju uppträda i buren, här föddes iden att vi och våra vänner kanske kunde bidra lite till insamlingen i Lund. Själv var jag lite skeptisk att det skulle bli något bidrag att tala om, trodde att runt 1000 kr skulle vara OK. Insamlingen slutade med superfina 3 700 kr!!!! Snacka om att Hästveda levererade!

Vad händer framåt?:
Vad det gäller Äskebergafestivalen 2019, så har ännu inte så mycket hänt, vi håller fortfarande på att "smida planer", så hav förtröstan.

Lokmästaren "går som tåget", två spelningar är spikade:

Lördag 2019-01-26: Southern Festival Train, support: The Jackdaws

Fredag 2019-03-15 Local Eeidjits, ännu ingen annons

Det var allt vad vi hade för denna gång...

Äskeberga Kuturförening vill önska alla vänner en riktigt: God Jul och Gott Nytt År...


2018-12-07 Fredag
Filmer släppta från spelningen på Lokmästaren med Hold Your Horses!

Folsom Prison Blues

Sweet Child of Mine


2018-11-20 Tisdag
Häktiska dagar: Igår beslöt vi att starta en insamling för Musikhjälpen, vårt konto blev godkänt idag och pengar har redan börjat strömma in! Vill du som läser detta vara med och stötta musikhjälpen via vårt konto, klicka då HÄR Insamlingen pågår till och med den 16/12 2018

Idag fick vi OK på våran första video från helgens spelning på Lokmästaren, där Hold Your Horses "rockade loss" med sin speciella stil av bluegrass, Lyssna, titta och njut: klicka HÄR

Och sist men inte minst: Kvällen avslutades i Hästveda, närmare bestämt på Hantverksgården, massor av bilar utanför när vi kom fram och "fullt hus" i stora salen. Man skulle bland annat utse "Årets Hästvedare" Och vi (Suz och jag) hade fått årets pris!! Det för vårt arbete med festivalen, spelningar på lokmästren och att vi försöker främja ungdomar och deras slit med musik. Vi har fått 4 000 kr som ska gå till något inom Hästveda. Det första vi kom och tänka på när vi fick priset är att dela denna utnämning till alla våra vänner som sliter med festival. Vi är alla tillsammans Årets Hästvedare!! Helt galet att så många som ställer upp på sin fritid både med arbetskraft och med material!! Några andra som ska lyftas fram är våran publik, som troget besöker oss år efter år. Inte klokt att det kan ske så många saker på våran lilla festival, som man bara trodde händer på större evenemang. För några veckor sen träffade vi på en tjej som berättade att på förra (eller förförra) festivalen, hade hon träffat sin livs kärlek!! Sen har vi alla sponsorer som har varit så givmilda och stöttat oss extra i år och sist men inte minst våra Artister och övriga inom musik som får stå ut med lägsta möjliga gage, har för mig att Bad Combination fick nöja sig med ett flak öl första året! Utan eran välvilja hade det varit omöjligt för oss.

2018-11-18 Söndag
Kl 18.26 och vi är forfarande lite sega efter gårdagens spelning på Lokmästaren. Två dagar i musiken tecken tar på krafterna :) I fredags var vi även på Markan och filmade deras evenemang med tre duktiga Hip-Hop artister och sen på Lördagen med en Möhippe/Svensexe jippo som började på morgonen, och som sedemera slutade lagom med maten på Lokmästaren. För min egen del fick jag smita från svensexan och tajma in bandet som kom till Lokmästaren vid 16.00, och det var inte lite instrument och ljudprylar de hade med sig! Kom att tänka på att det var premiär med "ståbas" på våra evenemang på Lokmästaren! Så var det äntligen dax för Hold Your Horses på Lokmästaren! Och vad bra det blev. Deras musik gillades av både ung som gammal De varvade sine egna musik med covers skrivna av Dolly Parton, Johnny Cash , Bob Dylan och slutgiltligen även Guns ´n Roses!! Och (som vanligt får vi numera säga), blev det magi mellan publik och musikerna. Kan bara säga att det är en ynnest att uppleva live-musik på detta sätt.

2018-10-28 Söndag
Lite vad som har hänt sen sist:
Ännu ett "Lokmästare-evenemang" är på gång: Southern Festival Train Lördagen den 26 Januari 2019 sker detta, läs mer om evenemanget HÄR

Plus att vi har filmat ytterliggare ett Klubb Casa evenemang, efter som detta "filmande har blivit en ful ovana, så har jag samlat detta filmande under evenemang, klicka HÄR

2018-09-26 Onsdag
Ännu ett "Lokmästare-evenemang" är på gång: Hold Your Horses Lördagen den 17 November sker detta, läs mer om evenemanget HÄR.

Vi har även fått fart på Hässleholms Kommuns evenemangskalender, gå in på denna sida, klicka HÄR och sök på Äskeberga Kulturförening, så får ni upp våra evenemang där.

En annan kul grej som vi har passat på att göra är att filma på Markan i Hässleholm på ett evenemang av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Fredagen den 7 September, kallat: Klubb Casa. Denna gång uppträdde: The Juice, L.O.O.M och Hedda Hatar. Riktigt häftigt att se dessa unga musiker ta för sig!!, Bedöm själva, klicka HÄR

2018-09-13 Torsdag
Festivalsidan för 2018 har nu fått en ny länk för "minnen" från festivalen, dvs bilder, filmer och annat. Klicka HÄR

2018-08-30 Torsdag
Nu äntligen har man fått lite distans till förra helgens höjdare, och vilken "raket" det blev! Kändes som alla artister riktigt var på tå och tog sina uppgifter på största allvar och levererade en hejdundrande show som vi nog inte har sett maken till tidigare!! Det var som beskåda ett fyrverkeri som aldrig ville ta slut.
Det lilla regn som kom fick aldrig chansen att förstöra något för oss, plus att vi hade garderat oss extra med regnskydd, så därför var vi aldrig oroliga, utan vi kunde njuta och leva oss in i det som hände på scenen.
Så till ALLA artister denna kväll vill vi rikta ett stort och varmt TACK, för att ni skapade en magisk stämning och att ni förmedlade värme, humor och inte minst energi. Från första akten till den sista. Tror att övriga åskådare kan skriva under på detta...

En annan sak som måste fungera är ljud och ljus som denna gång sköttes via Studiefrämjandet i Hässleholm:
Huvudansvarig och kontaktperson: Patrik Nilsson
Ljudingenjör: Lasse Johansson

Patrik Nilsson som kontaktade oss redan tidigt 2017 och har varit ett tryggt "bollplank" när "festival-skeppet" har varit på väg mot farliga "grynnor" och tillsammans med med studiefrämjandet lyckades vi åter styra festivalskeppet ut på säkert vatten. Ni anar inte hur tufft det tidvis har varit, speciellt tidigre i år, men nu känns det åter kul att hålla på och vi spejar redan emot nästa års festival, som återigen sker fjärde Lördagen i Augusti. Nästa år blir det då: Lördagen den 24 Augusti 2019

Ett av de gemensamma intressen vi har med studiefrämjandet är att bistå ungdomar med att låta dem stå på en riktig festival-scen. Vi hade två deltagare i år i det vi kallar för ÄSCH:
Matilda J Stöcke, som numera är en riktig veteran i dessa samanhang, och bistod med tre sångnummer
The Rocking Wildimals som är nybörjare på denna typ av scen, gick lite skakigt i början, men sen tog det sig. Hoppas att dessa tjejer hade kul ochatt de går vidare med musiken. Jag träffade farsan till basisten i morse, och han var rikigt hänförd över vad hans dotter presterade! Riktigt kul!


Och så till våra kära besökare:
Ett riktigt stort tack till Er som kom, tror att jag nog har skrivit detta varje år:
-Utan Er är det meningslöst att hålla på, så därför fick ni höra detta igen!!
Vi tror nu med årets festival att vi har hittat våran nisch, nämligen att inte fastna i någon speciell genre. Åtminstone försöker vi alltid vara öppna för olika sorts musik. Kanske inte detta  passar alla, men de flesta kan nog hitta något "guldkorn" på varje festival, åtminstone hoppas vi det.

Våra sponsorer har varit extra generösa i år, vilket har varit guld värt och minskat våran personliga risk. Så ett riktigt stort tack till alla Er för att ni tror på oss!! 

Några som oxo ska tackas speciellt är alla våra medarbetare på festivalen
Oavsett om det handlar om att bygga upp festivalområdet och sedan plocka ned allt igen på rekordtid, eller om att det handlar om andra praktiska uppgifter på själva festivalen, såsom:
- Försäljning
- Entré
- Festival-värd
- Städ
- Inköp
- Aristvärd
- Konferancier
- Plus allt annat jag har glömt
Alla dessa har ställt upp helt ideellt och i många fall även betalt entré !! Helt galet
Nämner inga namn, ni vet vilka ni är! :)

Sen har vi några runt om kring oss, som alltid bistår och backar upp oss:
Magnus och Pia, som brukar bistår oss med sitt tält och annat
Sven och Sara-Lisa, som bland annat tog den "otacksamma" uppgiften festival-värd, innebär stor risk att man missar hela / delar av festivalen, när man "vaktar"
Stefan och Cilla, som nu har blivit involverade i Kiosk och Entré-bestyr och verkar gillade till den grad att de kanske kommer bistå i framtiden med...
Patrik Sandberg, Som för tredje året i rad lånar ut och sätter upp och tar ner sina LED bygglampor, så att området lyser även om det är beck mörkt efter nio på kvällen
Jan Månsson, som inte bara har fixat våran sponsor "Byggman" som bistår oss med toalettvagn, han har även tagit på sig jobbet att hämta och lämna toa-vagnen! plus att bistår med att hjälpa med material så att vi fick säker el på Campen!!
Björn J Stöcke som bistod med materiel
Tin Josefsdotter, som återigen sprider glädje med som vår Konferancier
Jörgen Claesson, som brukar praktisera som grafiti målare och har designat våran scendrapering, han bistod i år med bättra denna
Micke och Petra, som utan tvekan och glatt humör bistod oss med att plocka ner  festivalområdet

Nytt för i år: Ronny Björklund som utan knusslande lånade ut sitt jätte-tält, satte upp det och sedan plocka ihop det igen, stort TACK

Våra kära granne: Martin Svensson, som nu för femte gången tömmer sin maskinhall och låter oss hålla på med vårt projekt hemma hos honom!! Martin tog dessutom hem vårt specialpris i år, nämligen två hemvävda sittdynor från Brita.

Övriga pristagare:
Joel Crona vad den hemvävda mattan från Brita och Agneta Schönhult vann fatet från Gunilla!

Det var vad jag kom på just nu, har säkert glömt något...2018-08-25 Lördag, kl 00:11 (Festivaldagen)

Nu är festivalområdet förberätt för festivalbesökare!, det som återstår:
- "Ljudet" som ska sättas upp: Påbörjas kl 10.00, beräknas vara klart ca kl 12.00
- Kiosken ska ställas i ordning mer kyl/frys/spis och annat, tar väl en timme eller två

Men allt annat är klart:
- Scen
- Green room
- Festivalområdet, med riktigt bra belysning (det är ganska mörkt nu efter nio på kvällen..)
Här finns nu tält för de som inte gillar regn, vi har två ståra tält, ett 8x5 meter och ett 12 x 5 meter!! Plus att vi har förstått att några kommer ha egna tält med sig, annars tror jag att man kommer långt med vanliga regnkläder. Hoppas nu att inte alltför många bangar för regnet, nu när vi har riktigt storfrämmande på gång!

ÄSCH
En hel del ändringar har skett i "sista minuten", två deltagare har utgått och en har tillkommit! Lite "surt" kan man tycka att deltagare hoppar av när det är mindre än vecka kvar till spelningen, men samtidigt får man respektera att vi har med ungdomar/barn att göra, och då kan sådant här hända. Nu har vi följande deltagare:
Matilda: Uppträder mellan 13.55 och 14.10
The Rocking Wildimals: Uppträder mellan 14.30 och 15.00

Lite summering:
Oj vilket gäng som har varit här i Äskeberga och jobbat med festivalen dagen innan! Vilken enastående insatts av ALLA.


2018-08-19 Söndag

Entréavgiften:
Idag är sista dagen med rabatterad Entré-avgift, så från och med imorgon kostar det 250 kr i Entréavgift till Äskebergafestivalen,

Årets nyhet: Hantverksförsäljning!

Följande kommer att stå och sälja på Äskebergafestivalen:

Göte Nilsson
En som har stått och sålt på alla våra festivaler är Göte (sångare i Stenen Kryper och Märk Väl). Han kommer även i år sälja Mjukdjur. Kolla på hans hemsida: Mjukdjur.se för mer info

Ingridsdotter
Kommer att ha en "Afrikahörna" (kläder mm, och naturprodukter)

Yggdrasil (Ingela och Malin)
Malin kommer att ställa upp som "Spåkärring", riktigt spännande tycker vi! Vågar ni gå in till henne och bli spådd??? Mer info gång vad de kommer att hitta på...

Tre Systrar (Tin, Mia och Susanne)
Ställer ut / Säljer sin alster


2018-08-13 Måndag
Grillförbudet avstyrt!! och ytterligare regn är på G!!! Så en farhåga är nu avstyrt för festivalen, nämligen grillförbudet. Nu kan kan återigen planera för att köpa in grillkol, fixa med grillarna, så att ni besökare kan grilla er medhavda mat eller om ni köper en burgare av oss. Matlaget kommer samlas i veckan och fixa med Mias eminenta Äskebergaköttgryta som lagas i förhans och fryses in i lagom stora portioner. Även vår populära Veganvariant fixas då. Helgen som kommer blir hektisk, får du ska både scen och området runt den fixas!

2018-08-10 Fredag
Mycket har börjat rör på sig nu, bland annat fick våran "camp" känna på gräsklipparen idag, för första gången på ca 2 månader, inget har växt där förutom typ ängsblommer. Vi har inte vågat klippa pga torkan, men igårnatt kom ett välbehövligt åskregn, så nu gick det att klippa igen utan brandrisk. Om vi har riktigt tur, så kommer där lite regn till innan festivalen, och då försvinner säkert eldningförbudet. Vi kollar och ser hur detta går...

Nu är bilen laddad med ljudutrustning så att vi kan spela musik för åskådare, vollebollspelarna och Martin Persson och hans Lursjödagen! Hoppas att vi ses där i morgon och glöm inte att önska låtar för 20 kr stycket som går oavkortat till Hemlösa i Hässleholm!


2018-08-01 Tisdag
Har varit "lugnet före festivalen" en tid nu, men nu drar festivalen igång i vart fall för oss arrangörer. Lite har hänt sen sist. Vi har fått tre deltagare till ÄSCH och vi är nöjda med det. Ska bli riktigt kul med detta lilla förevenemang på festivalen, läs mer om senaste nytt om ÄSCH. Klicka HÄR

2018-06-25 Måndag
Två månader kvar till festivalen och vi drar igång vårat nyhetsblad som kommer ut lite då och då fram till festivalen med "senaste nytt". Klicka HÄR så får ni dagens upplaga

2018-06-19 Tisdag
Minns ni spelningen på Lokmästaren Lördagen den 26 Maj? Det var uppemot 30 grader utomhus, nästan 40 grader inne i lokalen, The Local Eedjits skulle spela två timmar mellan 20.00 och 22.00, de höll på till 23.00!! Nu finns hela spelningen på YouTube, klicka HÄR

2018-06-05 Tisdag
Vi tar bort "Contest" (Tävlings) delen från ÄSCH och ersätter det med "Concept". Tror att det blir en mer naturligt evenemang då. Ni som är intresserade av att uppträda på en festivalscen och är mellan 13 till 19 år, klicka då in då HÄR och skicka in en intresse-anmälan. Först till kvarn!

2018-05-27 Söndag
Vilken fantastik kväll det blev på Lokmästaren igårkväll! Att ett band spelar två timmar i sträck med en kort paus tycker jag är en prestation, men tre (3!) timmar! Helt galet och att "The Local Eedjits" trivdes fick vi ett kvitto på när de skrev detta på sin FB-sida direkt efter spelningen:
"Hey! Back from The Local Eedjits på Lokmästaren after a 2h gig that become 3h thanks to the wonderful crowd in Hästveda. You were amazing!! And triggers us to try to do some amazing stuff also. Thank you Äskeberga Kulturförening who made this amazing thing happen. Magic! Hope to see you soon."

Lite övrig ÄKF info:
Förbetalningen till festivalen har börjat smyga igång, vi tackar för alla fina ord vi får från tidigare besökare och som nu har börjat betala in!

ÄSCH, går lite trögt "som vanligt" höll jag på att säga. Att hitta ungdomar ämnade för ÄSCH är nästan som att leta efter en nål i en höstack verkar det som. Vi vill ju ha in musik-intresserade ungdomar som vill prova på att stå på scen. Detta kan vara en rätt tuff uppgift om detta sker för första gången. Så känner ni någon tjej som kille, som kan vara intresserade, så tveka inte att tipsa dem att anmäla sig!

2018-05-23 Onsdag
Första check med "The Local Eedjits" på över två månader, visade att de är sjukt taggade på att komma och spela i Hästveda / Lokmästaren! Därför känns det riktigt bra att vi har dom här, med tanke på deras bakgrund att de har sina rötter från Hästveda med omnejd!

2018-05-13 Söndag
Lite minnen från förra månadens evenemang på Restaurang Lokmästaren Hästveda med Manuel Bellone finns nu påYouTube:
Rosalind
Devil On The Heels

2018-05-06 Söndag
Och mindre än tre veckor kvar till att The Local Eedjits kommer och besöker Lokmästaren. Glöm nu inte att boka mat till denna afton, så Lokmästaren får en hint om hur många Fläskkarréer han ska steka. Tänk även på att det är begränsat antal platser, så "först till kvarn" gäller.

Vid denna spelning (26/5) är det ganska så på pricken ett halvt år sen som Stenen Kryper besökte Lokmästaren. Efter denna spelning gjorde Stenen Kryper två spelningar till (St Gertruds i Malmö  8 Mars och på Charles Dickens i Helsingborg 9 Mars), sedan har "Stenen" slutat "krypa". Vad vi förstår har de kanske gjort sin sista spelning, men vi kan glädja oss åt att vi filmade giget på Lokmästaren och vi har nu fått OK att visa detta, så håll till godo: Stenen Kryper på Lokmästaren, Lördagen den 25 November 2017 mellan kl 20.30 och 22.30... Klicka HÄR. Oavsett om det bara blev en "pissepaus" (Götes kommentar) eller mer långvarigt uppehåll, så tackar vi Stenen Kryper för allt de har gjort för Äskebergafestivalen med tre framträdande åren 2014, 2015 och 2016, Plus som sagt den grymma spelningen på Lokmästaren 2017.

2018-04-25 Onsdag
4 månader kvar till festivalen och huvuddelen av planerandet är klart:

6 akter med artister både från närområdet och lite längre bort, olika musikstilar för olika åldrar och sist men inte minst ALLA kön är representerade. Vi har inte påtalat detta tidigare, men vi har från första början försökt pusha "girlpower" fast utan att göra en stor grej av det. Riktigt kul att se att många tjejer har kommit och kommer att stå på våran scen

I år blir det femte gången vi kör festivalen, riktigt härliga minnen har vi haft från första till senaste gången det begav sig. Eftersom vi är ett gäng "glada amatörer" utan resurser, får vi göra det bästa vi kan med det vi har och ändå försöka "få till det". En viktig del är förmedlingen av känsla mellan artist och publik som bara uppstår på en live-konsert, så att "Magi" uppstår. Vi som arrangörer är "bara" de som ska försöka få detta att fungera i praktiken. Och trots utan exklusiva förhållande som är förbehållet de lite större arenorna tror vi att vi har våran speciella nisch att få till detta och ljuva minnen har uppstått mellan artister publik VARJE gång.

Några av tillbakablickar (finns massor...):

2014 Första året:
Byggnaden där scenen var tänkt var full med ved, vilket gjorde att vi fick utnyttja delen längst åt öster, blev inte optimalt för publiken, blev bättre kommande år.

2015 Andra året:
En fin röd scen-matta skänktes av Jim & Isabel, som har hängt med sen dess. Vi hoppas den håller ihop i år med.

2016 Tredje året:
Patric ordnade med fina Bygg-lampor som lyste upp området runtomkring festivalplatsen, vi har ju noterat att i slutet av Augusti blir det ganska mörkt utanför den belysta scenen redan vid nio-snåret på kvällen, och det blir bättre för artisterna som nu kan se sin publik även vid senare delen av festivalen. Blir dessutom en fantastisk inramning då vi försöker rikta ljuset upp i trädkronor och annat.

2017 Fjärde året:
Vi introducerar "Greenroom" till artisterna. Även om vi vill att publik och artister ska ha möjlighet mingla på området före och efter spelning har även vi insett att artisterna måste få lite "egentid" innan uppträdandet. De tar ju sitt uppträdande på blodigt allvar och det ska vi respektera och göra vad vi kan för att göra de ska kunna göra sin akt så bra som möjligt.

2018 Femte året:
"Greenroom" kommer att utökas med spegel och godis (vi har försökt tjuvlyssnat på artisternas önskemål), plus att det ska finnas tillgång till handdukar på scen. Att stå på scen kan vara en tuff fysisk urladdning plus att man säkert kan få en och annan adrenalin/endorfin-kick av detta om det vill sig riktigt väl.

Lite mer om i år:
Behöver jag nämna att vi är extra taggade i år, och det ska bli riktigt kul att återse Publik och Artister. Spelschemat är på G. så håll till godo en liten stund till så har vi även satt detta.

Kolla gärna igenom menyerna "Förbetala" och "Allmänt", så att ni är uppdaterade på senaste nytt

2018-04-18 (Onsdag):

Dagen efter spelning på Lokmästaren med Manuel Bellone och hans band med Mattia Mari (denna gång på trummor) och Federico Siino på bas. Det började på Måndag kväll och återigen körde de till Sösdala isf Hästveda samma felkörning hände för snart ett år sen! Spelningen på Tisdagen visade Manuel att det är här han hör hemma, på scenen. Han/de berörde och gjorde oss förbluffade med vilken feeling man kan förmedla när musik är som bäst.
En "snackis" blev det när Manuel fick höra att vi ska ha Nicke Borg på festivalen i år. Han blev så "knäckt" och sa att han genast skulle ställa in ett gig han har i Italien denna helg och komma till vår festival med flyg!! Vad vi har förstått är redan hans gig inställt, så nu får vi se ifall han kommer den 25 Augusti... Oj vad häftigt om det blir så!

2018-04-08 (Söndag):
Så fick vi ännu ett "Lokmästar-evenemang": After Work Tisdagen den 17 April! Läs mer om evenemanget HÄR. Manuel hörde av sig Onsdags (just som våren kom till Skåne) och undrade ifall han kunde komma och spela. Efter att ha fått "tummen upp" från Richard som driver Lokmästaren, så var det bara att köra. Vi som såg honom förra gången han gästade Lokmästaren minns den spelningen med värme. Vilken underbart gig det blev! Då vi besökte Matilda (Stöcke) i Lördags så passade vi på att fråga henne ifall hon kunde ställa upp som support, vilket hon direkt nappade på om hon fick ta med sin kompis Mathilda från skolan. Så var sångar-duon MnM bildad!

2018-03-30 (Fredag):
Voodoo Club har gått vidare i Studiefrämjandets talangtävling kallat: Livekarusellen, nu är det distriktsfinal som gäller! Läs mer HÄR

2018-03-24 (Lördag):
Sådärja, nu får vi inte mer band på våran line-up, eftersom Erik Hörberg Band "tog" sista platsen! Läs mer om bandet HÄR

2018-03-23 (Fredag):
Nu har vi även Nicke Borg Homeland från Backyard Babies med på tåget och därmed är så gott som den senare delen av festivalprogrammet klart, läs mer om Nicke HÄR

2018-03-18 (Söndag):

Ännu ett band klart till festivalen VA*ROCKS, läs mer om dem HÄR

2018-03-17 (Lördag), St Patricks Day!
:
Bäst vore ifall man firar denna dag på något sätt, vi firar den genom att annonsera att vi kommer ha en ny spelning på Lokmästaren, denna gång är det The Local Eedjits som gästar Hästveda, läs mer om evenemanget HÄR

2018-03-11 (Söndag):
Klockan är nu 02:38 på Söndag morgon och Suz o jag har nu snabbspolat igenom några av filmerna vi tog i går och konstaterar än en gång: Vilken LYCKAD kväll det blev! Först förbandet Voodoo Club som visade en enorm spelglädje och "glimten i ögat", och sen Feiff Band som var på ett riktigt härligt spelhumör och gav järnet! Ibland lät Rogers gitarr nästan som Jimi Hendrix sjungande gura, ibland kunde man ana lite Santana och ibland tyckte jag mig höra Stevie Ray Vaughan, men kan ha fel, det kanske helt enkelt lät som "Roger Feiff"??!! Och dessutom levererade Hästveda igen med en höjdarpublik och vi som trodde att "Mellon" skulle dra, men icke! Här fyllde man lokalen och njöt, ung som gammal!! HÄRLIGT :)
Vill ni se filmerna från Lokmästaren denna kväll så hittar ni länkarna här:
Voodoo Club´s hela gig, klicka HÄR

Feiff Band´s låtar:
On My Own, Third Stone: klicka HÄR
That´s The Way: klicka HÄR
Tijuana: klicka HÄR

2018-01-31 (Onsdag):
Det går nu bra att söka till ÄSCH, läs mer om detta evenemang HÄR

2018-01-07 (Söndag):

Då var 2018 års upplaga av dagboken igång.
Inget nytt att rapportera

Till 2017 år dagbok, klicka
HÄR