Äskebergafestivalen 2018
ÄSCH


 

Vad är ÄSCH?
En sång/musik tävling som vi (Äskeberga Kulturförening) arrangerar för att vi vill stötta ungdomar med musikintresse. Vi har ju ändå dragit hit ett antal artister, byggt en scen, ordnat och fixat festivalområdet, tagit hit en ljud-anläggning i proffs-klass med tillhörande ljudtekniker. Förhoppningsvis har vi en kritisk och svårflörtad publik som endast applåderar ifall ni grejar detta! Kort sagt, vi vill ge er chansen att stå på en festival-scen under skarpa förhållanden eftersom vi vill stötta ungdomars dröm om att framföra musik

ÄSCH kommer att innehålla:
 - Gemensam soundcheck för alla ÄSCH artister
 - Introduktion

 - ÄSCH artisternas framträdande
 - Juryns funderingar
 - Juryns svar och stipendie-utdelning!

Stipendiet:
En juryn bedömer framträdandet och den på förhand nedskrivna och inskickade presentationen. Detta tillsammans kommer leda till en stipendie-kandidat som får motta vårt stipendie på 1.500 kr

Juryn:
Vi brukar ha tre utomstående personer med någon form av koppling till musik/media branchen

Hur gör jag för att deltaga?
Är du/ni mellan 13-21 år (förtur för er som är mellan 13-19 år) antingen som soloartister eller grupp upp till fyra personer per grupp, är intresserad av detta evenemang och kan tänka er att uppträda på ÄSCH 2018. Skicka då in:
 - Ditt namn (du blir då kontaktperson om ni är flera i eran grupp)
    din email
och ditt mobil-nummer.

 - Övriga artisters namn om ni är flera
 - Vad gruppen heter
 - Kort beskrivning om er själva och eran musik

Hur skickar man in ansökan?
Maila ansökan till:
hakan.bygdo@hotmail.com

eller

sms-a ansökan till:
076-3355947

Inom ett par dagar kommer du få ett bekräftelse på att din ansökan har inkommit.


När ska ansökan vara inne?
Så fort som möjligt, dock senast två månad innan festivalen, dvs Måndagen den 25 Juni kl 24.00, då stängs ansöknings-möjligheten.

Vilken musik-genre?
Alla genrar är välkomna!

Hur många i en grupp?

Solo-artist, eller i grupp (dock max 4 personer per grupp)

Presentationen:
De artister som deltar i ÄSCH ska skriva en presentation.
Presentation kan följa med anmälan, eller så skriver man den senare, dock senast Måndagen den 25 Juni kl 24.00. Presentationen kommer att läsas upp vid framförandet, plus att Jury-medlemmarna kommer att ha dessa till hands innan festivalens början, så att de hinner "läsa in sig" på artisterna.
Skriv något om dig själv och ditt musik-intresse, ungefär max en vanlig A4.


Övrig information:
ÄSCH deltagare har fritt tillträde av Äskebergafestivalen hela dagen/kvällen, dock med vuxet sällskap om ni är under 18år och om ni önskar stanna kvar efter ÄSCH. Under tiden ÄSCH pågår är det fritt inträde (mellan 13.00 och 16.00 för alla). Ni ska dock anmäla er i entrén innan ni går in på festivalområdet. Efter kl 17.00 gäller samma kostnad som övriga besökare till Äskebergafestivalen om man önskar stanna kvar.