Äskebergafestivalen 2018
ÄSCH


 

ÄSCH med nytt concept!

Vi skippar själva "tävlingsbiten" i ÄSCH. Och behåller "bara" framträdanden, dvs en form av "Open Stage", fast endast för undomar mellan 13 och 21 år.
På något sätt känns det mer naturligt. Så nu hoppas vi att ungdomar som har tvekat anmäla sig, nu gör detta. Först till Kvarn! gäller, när tiden mellan 13.00 och 15.30 är fullbokad tar vi inte emot fler deltagare...

Vi har just nu två deltagare som deltar på ÄSCH 2018:

Tänkt spelschema för ÄSCH:

Tiderna är ungefärliga och kan justeras lite under evenemangets gång. Ett klockslag som vi ska försöka hålla är avslutningen 15.00.

Vad är ÄSCH?
En sång/musik evenemang som vi (Äskeberga Kulturförening) arrangerar för att vi vill stötta ungdomar med musikintresse. Vi har ju ändå dragit hit ett antal artister, byggt en scen, ordnat och fixat festivalområdet, tagit hit en ljud-anläggning i proffs-klass med tillhörande ljudtekniker. Kort sagt, vi vill ge er chansen att stå på en festival-scen under skarpa förhållanden eftersom vi vill stötta ungdomars dröm om att framföra musik.
En annan sak som vi har förstått som är viktig för ÄSCH (hela övriga festivalen för den delen) är de möten som mellan nya och gamla artister uppstår. Riktigt häftigt då vi alla har gemensamt intresse: Musik och allt runt om kring...


ÄSCH kommer att innehålla:
 - Introduktion/presentation av ÄSCH och artisterna

 - ÄSCH artisternas framträdande

Hur gör jag för att deltaga?
Är du/ni mellan 13-21 år (förtur för er som är mellan 13-19 år) antingen som soloartister eller grupp, är intresserad av detta evenemang och kan tänka er att uppträda på ÄSCH 2018. Skicka då in:
 - Ditt namn (du blir då kontaktperson om ni är flera i eran grupp)
    din email
och ditt mobil-nummer.

 - Övriga artisters namn om ni är flera
 - Vad gruppen heter
 - Kort beskrivning om er själva och eran musik

Hur skickar man in ansökan?
Maila ansökan till:
hakan.bygdo@hotmail.com

eller

sms-a ansökan till:
076-3355947

Inom ett par dagar kommer du få ett bekräftelse på att din ansökan har inkommit.


När ska ansökan vara inne?
Så fort som möjligt, dock senast en månad innan festivalen, dvs Onsdagen den 25 Juli kl 24.00 (förlängt en månad), då stängs ansöknings-möjligheten.

Vilken musik-genre?
Alla genrar är välkomna!

Hur många i en grupp?

Solo-artist, eller i grupp, max 5-6 per grupp tror vi blir lagom

Framförandets omfattning:
Max 40 minuter per deltagare

Övrig information:
ÄSCH deltagare har fritt tillträde av Äskebergafestivalen hela dagen/kvällen, dock med vuxet sällskap om ni är under 18år och om ni önskar stanna kvar efter ÄSCH. Under tiden ÄSCH pågår är det fritt inträde (mellan 13.00 och 16.00 för alla). Ni ska dock anmäla er i entrén innan ni går in på festivalområdet. Efter kl 17.00 gäller samma kostnad till Äskebergafestivalen för icke-ÄSCH artister om man önskar stanna kvar.

Exempel på ÄSCH uppträdande från 2017:

Sandra Jönsson:
Som var helt novice att stå på scen framför en "vilt främmande publik", gjorde detta med bravur. Hon tvekade in i det sista ifall hon skulle deltaga eller ej, men tillslut tog hon mod till sig och genomförde sin akt. För oss var hon den store vinnaren, då det var hon som hade minst erfarenhet av de fyra deltagarna i ÄSCH 2017. Se Sandra på ÄSCH 2017, klicka HÄR. Gissar att Sandra fick fint minne för livet, för det fick vi...


Voodoo Club:
Var Sandra den minst erfarna så var Voodoo Club hennes motsats, dessa kaxiga killar (normalt 5 till antalet) hade nyss bildat denna grupp och hade mer eller mindre premiär på ÄSCH 2017. Grabbar har gedigen gymnasial och eftergymnasial (Bjärnum) musikalisk utbildning, plus numera jobb inom musikbranchen. Efter ÄSCH 2017 fick de en flygande start med sitt band då studiefrämjandet i Hässleholm fick nys om dem, som ledde till medverkan i "live-karusellen" där de gick till distrikt-final, gissar att de inte ångrar detta...
Se Voodoo Club på ÄSCH 2017, klicka HÄR

Vi filmade även deras gig på en pub-spelning den 10 mars 2018, klicka HÄR

Fotnot:
Sandra och Voodoo Club har givit oss sin tillåtelse att visa dessa framträdande på YouTube