Äskeberga
Kulturförening


Arrangörsvänner/Aktörer
inom musik och konst
som vi samarbetar med

 


En ny företeelse som skedde under 2022 är att vi har börjat prata/samarbeta med andra arrangörer inom musik & kultur evenemang och festivaler. Vi tycker det är jättekul och det ger oss en ny dimension som betyder mycket för oss att direkt kunna kommunicera med andra som brottas med liknande frågor som vi själv håller på med. Tanken med att samarbeta ställdes först av Lars "Linkan" Lindkvist (Gyssla / Stickspåret). En tanke föddes att vi kanske ska presentera våra arrangörsvänner, så här kommer en liten lista med dessa aktörer, sorterade i kronologisk oordning:
Tykarpsgrottan
Som har massar av spännade hyss vid grottan/gruvan utanför Ignaberga, läs mer om deras evenemang på deras hemsida
Kontaktperson: Anna Axelsson
Hemsida: https://tykarpsgrottan.net/
Facebook: Klicka HÄR
Email: info@tykarpsgrottan.net


Tykarpsgrottan "drabbades" av liknande bekymmer som vi hade med våran festival: Läs mer om det HÄR
Gyssla
En riktigt tung spelare med många fina evenemang på Stickspåret i Vittsjö
Vilka andra föreningar skulle kunna göra en sådan här fin "teaser" på tuben? Klicka HÄR
Eller vad sägs om denna rulle? Hatten av för Stickspåret!!  Klicka HÄR
Kontaktperson: Lars "Linkan" Lindkvist
Hemsida: https://gyssla.se/
Facebook: Klicka HÄR
Email: info@gyssla.se
LillaBy Festivalen
Som hade premiär 2021 och som hade sin andra festival i 2022. Vi kollade in dem 2021 och häpnade när vi såg deras resurser, riktigt häftigt! Sommaren 2022 så fick vi ett samtal från Malin som ville ha lite tips och vad man ska tänka på när man planerar för en festival. Hoppas att våra råd kom till nytta, oavsett vilket blev det riktigt häftig festival 2022, vi var på plats och fick bevittna festivalen på nära håll
Kontaktperson: Malin Östh
Hemsida: https://www.lillabyfestivalen.se/
Facebook: Klicka HÄR
Email:lillabyfestivalen@gmail.com
Liten kul historia, klicka HÄR
Studiefrämjandet Skåne-Blekinge
Vi har nästan från starten av Äskeberga Kulturförening haft Studiefrämjandet (SF) som ett bollplank i fråga om musik, artister och musikevenemang då SF Hässleholm har en gedigen erfanhet inom detta område. Våran gamla kontakt med Studiefrämjandet / Hässleholm (Patrik Nilsson) har nu (Mars 2023) överlämnat stafettpinnen till Love Melander (Kristianstad)
Kontaktperson:
Love Melander Email: love.melander@studieframjandet.se
Verksamhetsutvecklare inom Musik och Kultur
Hemsida: https://www.studieframjandet.se/
Facebook: Klicka HÄR
Kulturföreningen Akustik
Röstånga, vid foten av Söderåsen med "galen" natur med klassiska platser som Skäralid, Lierna, Kopparhatten och Hjortsprånget och bit därifrån ringlar Råån förbi. Där finns Röstånga med ett gammalt stationshus som då och då pangar på med Musik med hjälp av KF Akustik. Själv har vi blivit indirekt drabbade av KFA med hjälp av The Local Eedjits. Och det blir inte sämre när några av TLE medlemmar har anknytning till Hästvedas stora musiker P-O Andersson och hans grupp Rivjärnet. Här ett smakprov på Rivjärnet, klicka HÄR
Kontaktperson: Patrik Månsson
Facebook: Klicka HÄR
Email: patrik.mansson@gmail.com
 Svensk Live / Skånsk Live
En arranagörsförening som vi har samarbetat med sen 2019, Svensk Live och deras underavdelning Skånsk Live blev riktigt lyckat för oss. Förutom att de förmedlar ett bidrag från Region Skåne, så har de stöttat oss till 100% i vått & torrt med frågor gällande bidrag, artist-gager och annat inom musik & arrangemang.
Vår kontakt genom åren har varit Måns Katsler.
Läs mer om honom och övriga kontaktpersoner HÄR


Facebook

Hemsida
espresso en lokal tidning för OSBY, Ö GÖINGE och HÄSSLEHOLM Med utgivning av både fysisk och digital tidning! Som har gjort ett flertal reportage om våra evenemang genom åren, såklart att vi vill stötta deras jobb med att skapa en levande landsbygd!!
Ägare och ansvarig utgivare: Johnny Billinger.
Hemsida: https://espressomedia.se/

Facebook: https://www.facebook.com/espresso.media.se
Farstorps Bygdegård
Ca 7 km väster om Äskeberga hittar man Farstorp, en fantastisk liten by, som kan stolsera med egen bank med personlig service heela veckan, kyrka, skola, idrottsförening, bara för att nämna några faciliterer, och sist men inte minst en egen föreningslokal! Vi kommer nu försöka lägga några evenemang hos dem och vi är säkra på att detta kommer bli hur bra som helst!
Kontaktperson: Karin Nylander
Telefon: 0705-164 933
E-post: karinnylander55@gmail.com

Hemsida: http://www.farstorps-bygdegaard.se/